Steingods
Steingods kjennetegnes ved at leiren er sintret (tett) i overflaten og har dermed større styrke og tetthet enn leirgods.
Det gjør den velegnet til bruksgjenstander. Steingods er ovnsfast og kan brukes til baking og matlaging i ovn.
Steingods som er høyt brent kan også stå utendørs, men man må tenke på at det ikke er 'lommer' hvor vann kan oppsamles, fryse og sprenge godset.
De fleste steingodsleirer må brennes ved mer enn 1200ºC for å få denne kvalitet. Man kan brenne ved lavere temperatur, hvis styrke ikke er et krav, men da vil leiren ikke alltid fungerer i sammen med glasur. Står det opplyst at brennetemperaturen på steingodsleiren leiren går fra 1000 - 1280ºC, kan du ofte få bra resultat og kvalitet på f.eks.1230ºC.
Vi anbefaler å råbrenne all steingodsleire til 1000ºC.
Klikk på bildet for produktdetaljer og maks./anbefalt brennetemperatur